• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Op zoek naar een sjaal van een speciale grondstof?

Kies een stof die bij je past!
Geen categorieën gevonden...

Op zoek naar een sjaal van een speciale grondstof?

Zijde
Zijde word gemaakt van de cocon van de zijde rups. De cocon is gemaakt van een enkele draad en de rups kan tot 15 centimeter spinsel produceren per minuut. De zijde die wij selecteren voor de shawls en pochetten is heel fijn geweven. Het weefsel van de zijde is glad en soepel en voldoet aan onze strengste kwaliteitseissen. Zijde is een delicate grondstof en een natuurproduct. Daarom raden wij het af om de zijde met chemische middelen te reinigen of te strijken. Ook geven we het advies voorzichtig te zijn met scherpe sieraden of oppervlakken. In plaats daarvan kunt u het beste uw shawl of pochet opbergen in de originele verpakking. Mocht er een kreukel in de stof zitten, dan adviseren wij om de shawl of het pochet te stomen. Door stomen komen de vezels weer in de oorspronkelijke positie te staan.

Kasjmir
Kasjmir word gemaakt van de ondervacht van een geit. Hoe zwaarder en kouder de omstandigheden waar deze geit in leeft, hoe dikker de ondervacht. Kasjmir verwijst naar het gebied Kasjmir dat ligt tussen China, India en Mongolië. Een geit geeft slechts 1x per jaar tussen de 100 en 200 gram wol. Voor het produceren van een Kasjmir shawl is de wol nodig van drie geiten. De hoogste kwaliteit Kasjmir bestaat uit lange vezels om te zorgen dat deze minder snel gaan pillen. De mooiste kwaliteit word geschoren van de kin en de nek. Wanneer een sjaal Kasjmir bevat geven wij aan van welke kwaliteit deze is. De kwaliteit word aangeduid met PLY. Wij willen garanderen dat de Kasjmir die in onze producten gebruikt wordt van de mooiste kwaliteit is. Staat er geen aanduiding? Dan noemen wij de grondstof 'wol'. Mocht je in het bezit zijn van een delicate Kasjmir shawl of stola? Maak deze dan schoon met babyshampoo in een handwasje van circa 25°C. Let op! Niet te koud en niet te warm want dan schrikt de wol, hierdoor zou het kunnen krimpen. Liggend drogen, niet in de zon. (het verkleurt)

Wol
Wol word gemaakt van zachte warme haren van de vacht van een schaap. Wol word geschoren en gebleekt, waarna het verwerkt word in garens en geweven of gebreid word tot een stof. De wol die wij selecteren voor de shawls en stola's is van een hele zachte kwaliteit. Onze wol geeft warmte en kriebelt niet.

Merino Wol
Deze wol is afkomstig van het schapenras ‘Merino’. Een schaapsoort dat ontdekt is in Perzië en via het Middelandse Zeegebied en Noord-Afrika uiteindelijk in Spanje terecht gekomen is. Het Merino schaap was een betaalmiddel voor de Spaanse koning, die onder andere Frankrijk dit schaap schonk. Het schaap word minimaal 1x per jaar geschoren en de wol is super zacht. Kaarden is vaak niet nodig omdat de vezel los en luchtig van zichzelf is. Merino wol zorgt er voor dat je lichaamstemperatuur goed vastgehouden word. Daarom is deze wol soort erg populair.

Katoen
Katoen word geplukt van de katoenplant. Katoen groeit als bolletje aan een plant. Door chemische middelen te sprayen, verliest de plant haar bladeren. Daarna kunnen de katoenbolletjes geplukt worden met de hand of machines. Na de oogst worden de vezels samengeperst tot grote balen. Om de vezels allemaal in dezelfde richting te leggen, worden de balen gekamd in een fabriek. Dan worden de vezels gewassen om de sporen van was, eiwit en andere onzuiverheden eruit te halen. De draadjes worden dan gesponnen tot extra dunne garens, en dan geweven tot stof. Perkal Katoen voelt een beetje knisperig aan en bestaat uit minimaal 200 'thread counts'. Percale gaat lang mee en is makkelijker in onderhoud. Je kunt artikelen gemaakt van Perkal Katoen gemakkelijk wassen op 30°C.

Modal
Modal is een kunstmatig gemaakte textiel uit cellulosevezels. De modalvezel is een verdere ontwikkeling van viscose en kwalitatief dus ook veel beter. Het resultaat is een vezel die vergeleken met viscose een hogere sterkte, rek en lagere vochtopname heeft. Wij adviseren om je shawl of stola niet te wassen, is dit wel hard nodig? Let dan op dat de stof minder sterk is als deze nat is, liggend drogen word dus aanbevolen.

Let op!
Wij raden het af om Kasjmir, wollen en zijde shawls te wassen, Mocht dit echter wel hard nodig zijn dan adviseren we om de shawl te wassen met baby-shampoo in een handwasje van circa 25°C. Let op! Niet te koud en niet te warm want dan schrikt het materiaal, hierdoor zou het kunnen krimpen. Delicate stoffen mogen niet in de wasdroger. Zijde niet in de volle zon leggen of hangen (zon tast de eiwitstructuur aan en zijde verkleurt).